Gå direkt till Nyheten (Mer än varannan 70+ har fått covin-dos i VG)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Mer än varannan 70+ har fått covin-dos i VG

Publicerad Friday, 16 April 2021, 14:41 av - Inskickat material

Mer än varannan invånare (53,9 procent), 70 år och äldre, i Västra Götaland har fått en första dos vaccin mot covid-19. Bland de äldsta börjar vaccinationstäckningen bli mycket bra. Det visar statistik fram till och med vecka 14.

– Det går snabbt nu. Den här veckan, vecka 15, har drygt 60 000 doser skickats ut och nästa vecka lika många. Flera vårdcentraler vaccinerar nu listade patienter som är 65 år och äldre och inom några veckor kommer de flesta vaccinatörer att ha nått dit, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare Västra Götalandsregionen.

Västra Götalandsregionen delar det nationella målet om att alla födda 1956 och tidigare ska ha erbjudits vaccin senast 16:e maj.

Nästa vecka, vecka 16, skickar VGR ut 60 600 doser till vaccinatörerna i Västra Götaland. Liksom tidigare veckor prioriteras vårdcentraler för vaccination av invånare 65 år och äldre. Det förhållandevis stora antalet doser denna och föregående veckor göra att vaccinatörer i Västra Götaland nu snabbt kommer framåt i enlighet med vaccinationsplanen.

– Vaccination sker på mer än 200 platser i vårt län och det är ett fantastiskt jobb som görs av alla vaccinatörer. Det är också glädjande att vaccinationsviljan är hög hos så många invånare, säger Kristine Rygge.