Gå direkt till Nyheten (Miljöfrågor lyft för Lidköpings kommun)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Miljöfrågor lyft för Lidköpings kommun

Publicerad Thursday, 22 April 2021, 11:30 av Redaktionen

När Lidköping jämförs med 181 andra kommuner blir det en placering på 92. När det olika delfrågorna presenteras är resultatet ungefär som 2019 års undersökning med ett undantag: betyget för frågor som rör miljö och hälsa får klart höjt betyg.

Det är åttonde gången Sveriges kommuner och regioner (SKR) gör undersökningen Öppen jämförelse gällande företagsklimatet i Sveriges kommuner. Undersökningen är en kvalitetsmätning av den kommunala myndighetsutövningen och servicen gentemot företag och avser mätåret 2020.

Resultaten presenteras i ett så kallat Nöjd kund index (NKI) och även denna gång rankas Lidköpings resultat som högt. Det sammanslagna indexet ligger denna gång på 74. I jämförelse med andra hamnar Lidköpings kommun på plats 92 av de deltagande 181 kommuner.

Ett av de områden där Lidköpings kommun gjort ett stort kliv uppåt är ”Miljö- och hälsoskydd” där index går från 60 till 79 vilket rankas som högt. Detta placerar Lidköping på plats 25 av deltagande kommuner (139).

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Robert
Gäst
Robert
22 April, 2021 08:46

Lyftet beror väl förmodligen på att Power meet inte arrangerades 2020. :)