Gå direkt till Nyheten (Vaccinationsprognos för regionen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vaccinationsprognos för regionen

Publicerad Friday, 23 April 2021, 15:57 av - Inskickat material

Under de kommande tio veckorna räknar Västra Götalandsregionen med att kunna fördela närmare en miljon vaccindoser till vaccinatörer i Västra Götaland.

Det skriver regionens vaccinationssamordnare i ett pressmeddelande.

Drygt hälften kommer vara avsedda för ge invånarna sin första dos vaccin medan resterande ska användas till invånare som väntar på sin andra dos.
– Att kunna få långsiktiga leveransbesked är oerhört värdefullt och gör att vi kan jobba betydligt mer planerat och långsiktigt. Men även om nästan en miljon doser låter mycket kommer vi behöva fördela vaccin till våra vaccinatörer eftersom efterfrågan fortfarande är större än tillgången på vaccin, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare, Västra Götalandsregionen.

Nästa vecka, vecka 17, kommer VGR leverera 60 640 doser vaccin mot covid-19. Merparten är vaccin från Pfizer och det handlar nästan uteslutande om dos 1 som skickas till vårdcentralerna.

– Vi kommer få ett stort antal nyvaccinerade invånare i Västra Götaland och vi fortsätter jobba med att jämna ut skillnaderna mellan vårdcentraler och kommuner, säger Kristine Rygge.

Enligt Folkhälsomyndighetens preliminära leveransbesked kommer tillgången på vaccin vara förhållandevis god de närmaste veckorna. VGR har kapacitet för att ta emot betydligt mycket mer vaccin. VGR:s leveransplan är preliminär och ska betraktas som en prognos. Det är sannolikt att leveransplanen kommer att justeras.