Gå direkt till Nyheten (Kommunalråd om friskola: Varmt välkommen!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kommunalråd om friskola: Varmt välkommen!

Publicerad Monday, 26 April 2021, 14:38 av Björn Smitterberg

Kommunalrådet Jonas Sundström (S) svarade i dag på en direkt fråga hur han ställer sig till att en ny friskola, Wallbergskolan, etablerar sig i Lidköping. Fråganställdes av oppositionsrådet Rasmus Möller (M).

– Wallenbergskolan är varmt välkommen till Lidköping under förutsättning att Skolinspektionen godkänner etableringen, sa Jonas Sundström.

Jonas Sundström var tydlig med att etableringen avgörs av Skolinspektionen, inte kommunen.

svaret ingick i ett meningsutbyte där det klarlades att Rasmus Möller tyckeratt kommunen arbetar för lite med privatisering av verksamheter. Jonas Sundström räknade upp en rad med uppgifter som sker av näringslivet på uppdrag av kommunen, men Rasmus Möller hävdade att det arbetet inte sker så prioriterat som utlovats.

8 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jörgen Larsson
Gäst
Jörgen Larsson
26 April, 2021 04:37

Stod han, Möller, med armarna i kors över bröstet när kritiken mot majoriteten lades fram?

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
26 April, 2021 10:43

Har kommunalrådet Jonas Sundström lämnat socialdemokratiska partiet?

Gurkan
Gäst
Gurkan
27 April, 2021 01:57
Svarar  Lunnarn

Inte kommunen som bestämmer om dom får etablera sig eller inte. Det avgör Skolinspektionen. Dessutom styr inte socialdemokraterna själva i kommunen. Dom får dras med både Centern och KD…

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
27 April, 2021 03:09
Svarar  Gurkan

Jo,men en socialdemokrat borde väl föra sitt partis talan.

Gurkan
Gäst
Gurkan
27 April, 2021 06:52
Svarar  Lunnarn

Socialdemokraterna ingår väl i en majoritet? Om inte alla är överens om den ståndpunkten blir det väl problem…? Personligen anser jag att det inte är friskolan i sig som är problemet. Utan regelverket.
Rent krasst så står kommunen men ansvaret hur det än går för friskolan. Går den i konkursers eller tröttnar så måste kommunen bereda plats för dessa elever. Samtidigt som kommunen glatt ska släppa ifrån sig alla pengarna för samma elever. Galet system enligt mig.

RGR
Gäst
RGR
28 April, 2021 07:56
Svarar  Lunnarn

Att vara “socialdemokrat” idag kan innebära lite vad som helst. Det där partiet innehåller alltifrån folk som i praktiken är moderater med röd ros på kavajslaget till genuint vettiga fackliga eldsjälar…

Gurkan
Gäst
Gurkan
28 April, 2021 07:58
Svarar  RGR

Är inte det i naivaste laget att påstå att fram tills Jonas Sundström tog över så var Socialdemokraterna en homogen grupp? Enligt din utsago bestående av vettiga fackliga personer? Alla partier har väl oftast en nyansering.

RGR
Gäst
RGR
29 April, 2021 01:41
Svarar  Gurkan

Jag skrev absolut INTE det du, Gurkan, påstår!
Sossarna var i stort sett lika dåliga då, och har så varit så länge jag kan minnas.
Att socialdemokraterna inte är en homogen grupp var ju precis det jag skrev! På gräsrotsnivå finns det stora klyftor inom S. Vissa enskilda S-medlemmar, jag känner en del, är vettiga och engagerade fackliga människor som jag kan hålla med om mycket (de har dock sällan något inflytande), medan andra är… betydligt mer i linje med partiets politik idag.