Gå direkt till Nyheten (Vänsterpartiet föreslår koldioxidkontroll)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänsterpartiet föreslår koldioxidkontroll

Publicerad Monday, 26 April 2021, 13:13 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommun ska ta fram en koldioxidbudget. Det föreslår Vänsterpartiet i en motion till kommunfullmäktige som sammanträder i eftermiddag.

– Flera kommuner och regioner i Sverige arbetar idag med att ta fram lokala och regionala koldioxidbudgetar. Ofta sker det i samarbete med Uppsala universitet genom en multidisciplinär centrumbildning för att ge stöd och bidra till en mer hållbar värld.

– Syftet med en koldioxidbudget är att göra utsläppsminskningen mer konkret samt ge vägledning hur vi kan och behöver påverka för att kunna uppfylla Parisavtalet, skriver Vänsterpartiets gruppledare Claes-Göran Borg i ett pressmeddelande.