Gå direkt till Nyheten (VGR höjer ersättningar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

VGR höjer ersättningar

Publicerad Monday, 26 April 2021, 13:22 av Redaktionen

Västra Götalandsregionen har beslutat om särskilda ersättningsnivåer under sommaren 2021 för personal som gör frivilliga extrapass eller förskjuter sin semester.

– Utgångspunkten är att alla medarbetare ska få fyra veckors sammanhållen semester, det är viktigt för välbehövlig återhämtning. Därför höjer vi ersättningen för att frivilligt ta extrapass”, säger Marina Olsson, HR-direktör VGR.

Med anledning av den exceptionella situationen som den särskilda belastningen covid-19 ställer på att klara bemanningen i hälso- och sjukvårdsförvaltningarna sommaren 2021 har särskilda ersättningsnivåer beslutats för sommaren 2021.

Ersättningen för extra arbetspass höjs från 160 kr till 230 kr. Medarbetare som frivilligt åtar sig extrapass kan erhålla 230 kronor per timma. Ersättningsnivån är densamma oberoende av sysselsättningsgrad. Till det kommer ersättning för övertid och obekväm arbetstid enligt kollektivavtal, samt den höjda nivån för helger och nätter som gäller i VGR.

Ersättningen vid frivillig förskjutning av beviljad sommarsemester höjs från 8.000 kr till 10.000 kr. De medarbetare som frivilligt flyttar semester från perioden juni-augusti till annan tidpunkt – dvs. utanför juni-augusti – kan ersättas med 10.000 kr per vecka alternativt 1.600 kr per semesterdag. Den som inte jobbar heltid, får ersättning efter sin sysselsättningsgrad.