Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Våren är inte vad den varit)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Våren är inte vad den varit

Publicerad Friday, 30 April 2021, 12:38 av Björn Smitterberg

Nu skulle vi ju börja mötas i parker och grönområden, sopsäckarna vid mötesplatserna skulle fyllas av pizzakartonger som av någon anledning kräver att man tar anabola steroider för att ha kraft att vika samman eller dela.

Bilden av att det kommer ytterligare en vår som kallas konstig.

Statistik, statistik och f-bannad statistik.
Pandemin handlar mer om siffror än själva sjukdomen – det har redaktören påpekat tidigare. Redaktören har frågat myndigheterna hur det går med att ta hand om de sjuka. Finns mediciner på väg?
Svaret blev nattsvart. Sjukvårdspersonalen har lärt sig att vissa läkemedel lindrar, att syrgas behövs, att överviktiga ligger på mage för att andas o s v. Men medicin mot covid-19 finns bara i ett tidigt, mycket tidigt test-stadium.

Varifrån kommer ordet vacci? Ja, flera vet det. Det handlar om att smittade av kokoppor fick motstånd mot andra sjukdomar. Vacca är det latinska ordet för kossa. Det är 1500 år sedan kineser (naturligtvis) började pröva ympning.

Enligt en undersökning som redaktören inte längre kan hitta källan till, men som även återges i flera uppslagsverk och websidor, är ungefär 7 procent av svenskarna motståndare till vaccinering. Några av dessa lägger även ned sin skäl i att försöka förmå andra att inte vaccinera sig.

Kanske är det så att vårens och sommarens solsken är bästa vaccinet. Fråga nu inte efter statistik på det – det är bara ett påstående.
Problemet med solskenet är att det är så svårt att få skrivarlust.

Minnesbilden

Kören Harmoni och Stadsmusikkåren tågar in i Stadsträdgården. 30 april 2016 kl 18,15.
Kommer traditionen att överleva? Stadsmusikkåren har svårt att öva tillsammans, drillflickorna finns inte kvar, och Harmoni sjunger gruppvis men inte alla på en gång.

Av bilden framgår en annan sak; Valborgsmässoaftonen är inte årets varmaste dag – men är väl ändå en av de sista dagarna med vintermössor.

Glöm nu inte att deklarera.

/God helg