Gå direkt till Nyheten (Debatt: Fastighetsägare ger nytt bakslag åt Lidköpings politiska ledning)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Fastighetsägare ger nytt bakslag åt Lidköpings politiska ledning

Publicerad Wednesday, 05 May 2021, 16:44 av - Inskickat material

Moderata oppositionsrådet Rasmus Möller ger kommunens ledning kritik för att den åter får ett lågt betyg – men nu i jämförelse med 22 andra kommuner.

Organisationen Fastighetsägarnas nya ranking av kommuner är ett bakslag för Lidköping och ett nytt nederlag för Lidköpings politiska majoritet. Av kommunerna i mätningen placeras Lidköping näst sist, dessutom med det största tappet indexmässigt av alla sedan förra mätningen 2019. Den samlade bilden från fastighetsägarna blir ganska dyster. Tillsammans med Svenskt Näringslivs ranking av företagarklimatet blir bilden riktigt illa.

Näringslivsklimatet var ett prioriterat område för Lidköpings politiska majoritet efter valet 2018. Vi kan konstatera att det sedan dess varit fritt fall i mätningarna där näringsliv och nu fastighetsägare framför sin syn på kommunen. Stort ansvar för detta landar hos kommunstyrelsens socialdemokratiske ordförande. Det vi från Moderaterna ofta får till oss vid våra näringslivskontakter är en stor irritation över kommunikation och återkoppling samt i vissa fall det svaga intresset för näringslivet från de styrande partierna.

Moderaterna kommer på nästa möte med kommunstyrelsens arbetsutskott ta initiativet till att hela arbetsutskottet träffar representanter från fastighetsägarna. Kommunens insats duger helt enkelt inte, och vi hoppas att fastighetsägarna har konkreta förslag på förändring som vi kan gå vidare med på ett sätt som gynnar utvecklingen i Lidköping.

Rasmus Möller (M)

7 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
6 May, 2021 07:21

Skara på andra plats i riket. Det säger väl allt om hur seriös den undersökningen är! :-P

RGR
Gäst
RGR
6 May, 2021 06:27

Organisationen Fastighetsägarna är en politisk lobby-grupp som existerar endast för att hålla ett förmöget särintresse under armarna på bekostnad av vanligt hederligt folk som drabbas av hyreshöjningarna.
Det ter sig alltså helt självklart att Moderaterna i Lidköping tar allt de säger på största allvar ;P

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
8 May, 2021 02:55
Svarar  RGR

Visst är det så RGR.Men nu bor ju vi i detta land och får väl se att en del arbetsgivare är bättre än andra.
Jula,IKEA och COOP är väl hyfsat omtyckta av sina anställda.

Gurkan
Gäst
Gurkan
7 May, 2021 08:49

Det är märkligt att moderaterna sällan verkar företräda folket och deras intressen. Allt som oftast är det företagares viljor och villkor som omnämns och förs fram. Vilka företräder dom?
Sen kan jag undra om dessa mätningar är sanningsenliga. Klart jag skriver något negativt om jag har en avvikande åsikt än den som styr kommunen.

Jonas Danielson
Gäst
Jonas Danielson
7 May, 2021 11:58

Demoskop har gjort undersökningen och Skara förtjänar en bra placering då de har ett målinriktat och bra samarbete i kommunen.

Lunnarn
Gäst
Lunnarn
7 May, 2021 02:14

Grattis Skara,företagspolitik kan ni.
Till Skara har inte lidköpings-politikerna inte långt att åka för en grundkurs.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
8 May, 2021 03:24

Skara är enda kommun i närområdet där befolkningen minskar.