Gå direkt till Nyheten (Skara i topp när fastighetsägare jämför 22 kommuner)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skara i topp när fastighetsägare jämför 22 kommuner

Publicerad Wednesday, 05 May 2021, 16:42 av Redaktionen

Mjölby får toppbetyg i Fastighetsägarnas undersökning av fastighetsföretagarklimatet. I en ranking av 22 kommuner kommer den östgötska kommunen på första plats, följt av Skara och Trollhättan. Totalt sett ökar fastighetsföretagares nöjdheten något sedan förra mätningen 2019.

Fastighetsägarna GFR har sedan 2006 låtit Demoskop mäta hur det står till med fastighetsföretagarklimatet i 22 kommuner. Undersökningen granskar hur Fastighetsägarnas medlemmar ser på samarbetet med kommunen, hur förutsättningar för lönsamhet ser ut, samt hur man upplever service, avgifter och handläggningstider.

I år har Mjölby nöjdast fastighetsägare, tätt följt av Skara och Trollhättan. Däremot är Västervik den kommun som förbättrat sig mest sedan förra mätningen. Fastighetsägarna i undersökningen är i allmänhet nöjda med kommunens engagemang i centrumarbetet, men är mer kritisk till hanteringen av plan- och bygglov. De flesta tycker också att det är en god investering att köpa fastigheter inom de aktuella kommunerna.

Lidköping tappar rejält i jämförelse med förra mätningen som gjordes 2019.