Gå direkt till Nyheten (Covidläget i VG-regionen lättar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Covidläget i VG-regionen lättar

Publicerad Wednesday, 19 May 2021, 15:43 av Redaktionen

Smittspridningen fortsätter att minska, även om det går långsammare än förväntat nu när vaccineringen pågår och våren är på gång. Vecka 19 var det 4 432 nya fall totalt i Västra Götaland vilket är 13 procent färre än föregående vecka. Det är fjärde veckan i rad som antalet nya rapporterade fall minskar.

Västra Götaland står inför några veckor med färre leveranser av vaccin till Västra Götaland än tidigare, men en bit in i juni ser det ut som att farten ska kunna öka ordentligt igen. Dessutom behöver mycket av vaccinet gå till dos två. Därför kommer nyvaccineringen att sakta in de närmaste två-tre veckorna.

Nu finns en samlingssida för lediga vaccinationstider i Västra Götaland. Tanken är att det ska bli enklare att se var det finns lediga tider i regionen. Den stora utmaningen är dock att vi inte får tillräckligt med vaccin för tillfället till Västra Götaland. Så även om funktionaliteten för att hitta lediga tider blivit enklare i och med den nya sidan, så är det inte nödvändigtvis lättare att hitta en tid.

Vaccinationstider – Västra Götalandsregionen