Gå direkt till Nyheten (– Slut på nya villaområden?
Debatt om användning av jordbruksmark)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

– Slut på nya villaområden?
Debatt om användning av jordbruksmark

Publicerad Monday, 31 May 2021, 19:40 av Björn Smitterberg

Vänsterpartiet fick en hel del medhåll från andra partier om att Lidköpings kommun ska se jordbruksmark som en framtidsresurs som kan ge gröna jobb. Åsikten har framförts i en motion till kommunfullmäktige, som majoriteten ville avslå. En hake är att markägaren ska avgöra vad marken ska användas till, och det är länsstyrelsens ansvar som har att se till jordbruksmark som resurs.

– För vår del gäller det att skapa mark där folk vill bygga, sa Gustav Edvinsson (s) som är ordförande samhällsbyggnadsnämnden.

Enighet var det i övriga inlägg om att vara rädd om jordbruksmark.

– Om vi tar jordbruksmark i anspråk ska det vara för att ge plats för så många bostäder som möjligt, sa Kent Folkesson (C).

Sverigedemokraterna och Vänsterpartisterna var eniga i denna fråga: Värna jordbruksmarken – men med lite olika ingångsvärden. Övriga avslog motionen.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Joakim
Gäst
Joakim
1 June, 2021 09:44

Om jag skulle få för mig att investera i ett nytt hus då vill jag inte ha en massa stora hus med bostadsrätter precis brevid min tomt. Gör jag mitt livs investering så vill jag ha villor som grannar. Kolla hur det blivit i nya Sjölunda och nya Askeslätt. Hur trevlig är det med en stor koloss till granne?

Vill ni politiker tränga ihop folk på nya områden så planera då bara för bostadsrätter i så fall. Men blanda inte villor och bostadsrätter. Ska ni blanda olika boendeformer se då till att ha lite grönområde emellan eller att det bara få vara 1-planslösningar.

Gurkan
Gäst
Gurkan
2 June, 2021 08:34
Svarar  Joakim

Verkar inte vara svårsålt på dessa områden även med dessa påstådda kolosser bredvid. Dessutom kan man fråga sig vad en koloss är i dina ögon? Bostadsrätterna är två våningar på båda områdena…dessutom var väl detta känt när planeringen påbörjades?

Anders
Gäst
Anders
2 June, 2021 03:29
Svarar  Gurkan

Det är inte helt sant. Titta på området vid nonnensväg, där det planeras att byggas 9 eller 10 våningshus om jag inte har fel. Där är det ju gammal villabebyggelse sen 60-70 talet. Den enda högre bebyggelsen är ju de tre trevåningshusen som ska rivas för det nya bygget.

RGR
Gäst
RGR
2 June, 2021 06:53
Svarar  Joakim

Det är ingen som tvingar dig att bo där.

Senast redigerad 2 år sedan av RGR