Gå direkt till Nyheten (Skateboardföreningen får 4 miljoner ur Arvsfonden)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skateboardföreningen får 4 miljoner ur Arvsfonden

Publicerad Wednesday, 02 June 2021, 13:28 av Redaktionen

Lidköpings Skateboardförening får stöd med drygt 4 miljoner kronor från Arvsfonden för nybyggnation av skatepark vid Framnäs.

Det meddelar Kammarkollegiet i ett pressmeddelande. Kammarkollegiet är den myndighet som hanterar bl a Arvsfonden.

Projektets syfte är utöka och utveckla möjligheterna till sociala och spontana aktiviteter för barn och ungdomar i Lidköpings kommun, genom att bygga en betongpark för skateboard. Anläggningen kommer i huvudsak att användas spontant, men föreningen kommer även ha viss organiserad verksamhet, anordna tävlingar, prova-på-tillfällen, läger och andra events i betongparken.

Arv som utvecklar Sverige – Allmänna arvsfonden är hela Sveriges arvsfond som gör så att bra idéer kan förvandlas till en bättre verklighet för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Varje år får hundratals projekt över hela landet stöd ur fonden. Friends har fått det. Färdtjänst och Cirkus Cirkör. År 2020 fördelades 799 miljoner kronor. Över 10.000 projekt har fått pengar ur fonden sedan 1970. Den 26 maj beslutade riksdagen att anta en ny arvsfondslag. Det innebär några viktiga förändringar, den främsta är att föreningar med äldre som målgrupp kan söka pengar ur Arvsfonden. Den nya arvsfondslagen träder i kraft 1 juli 2021.