Gå direkt till Nyheten (P17-trupp inför VM i bandy)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

P17-trupp inför VM i bandy

Publicerad Monday, 14 June 2021, 16:09 av Redaktionen

Den preliminära truppen till P17-landslaget som ska spela bandy- VM i ryska Kemerovo den 26 – 31 januari är nu uttagen. Det är förbundskapten Patrick Sandell och assisterande förbundskapten Mikael Larsson som haft den något svåra uppgiften att välja ut truppen.

Att ta ut en preliminär VM-trupp, där endast ett fåtal spelare har spelat matcher under säsongen som gått, har varit en milt sagt knivig uppgift.

– Det har varit en speciell uttagning där vi har haft en grupp på omkring 60 spelare som diskuterats i denna scouting. Samtidigt har vi haft god hjälp av förenings- och regionledare, säger förbundskapten Patrick Sandell.

– I nuläget har fokus varit på spelare födda 2005. Yngre spelare får komma in i bilden senare under hösten som kommer det bli en mycket intensiv och rolig period där vi hoppas kunna se så mycket av spelarna som möjligt. Även om man inte är uttagen i detta skede så finns det möjlighet att komma med i kommande uttagningar, fortsätter Patrick Sandell.

Här är de uttagna:

Här är P17-truppen till VM i ryska Kemerovo
14.6.2021 14:43:08 | Svenska Bandyförbundet
Den preliminära truppen till P17-landslaget som ska spela VM i ryska Kemerovo den 26 – 31 januari är nu uttagen. Det är förbundskapten Patrick Sandell och assisterande förbundskapten Mikael Larsson som haft den något svåra uppgiften att välja ut truppen.

P17 i Lidköping 2020 Foto: Lars Wennerholm
Att ta ut en preliminär VM-trupp, där endast ett fåtal spelare har spelat matcher under säsongen som gått, har varit en milt sagt knivig uppgift.

– Det har varit en speciell uttagning där vi har haft en grupp på omkring 60 spelare som diskuterats i denna scouting. Samtidigt har vi haft god hjälp av förenings- och regionledare, säger förbundskapten Patrick Sandell.

– I nuläget har fokus varit på spelare födda 2005. Yngre spelare får komma in i bilden senare under hösten som kommer det bli en mycket intensiv och rolig period där vi hoppas kunna se så mycket av spelarna som möjligt. Även om man inte är uttagen i detta skede så finns det möjlighet att komma med i kommande uttagningar, fortsätter Patrick Sandell.

Det finns dock några spelare bland 05-orna som fått matchning i allsvenskan. Emil Stock, som spelar i Kalix BF, var allsvenskans yngste spelare och deltog i 20 matcher och gjorde tre mål. Lika många mål gjorde Gustav Doktare i Katrineholms Bandy under 18 matcher. Wilhelm Frimodig gjorde ett mål på sina nio matcher i Västanfors IF/BK.

Hur klubbtillhörigheten blir i höst är svårt att få grepp om, då spelarna nu är i färd med att gå ut grundskolan och vissa väljer att studera vidare på bandygymnasier där klubbyte ofta är en följd.

Patrick Sandell konstaterar med en viss tillfredsställelse och stolthet att det är bortåt 20 föreningar representerade i truppen tom tagits ut.

– Vår ambition är att hitta spelare med karaktär. Ska vi vinna VM den 26–31 januari i Kemerovo måste vi ha spelare som inte bara står pall när det blåser utan dessutom har förmågan att stiga fram, avslutar förbundskapten Patrick Sandell med fast övertygelse.

Bland  de uttagna:
Alfred Johansson   Lidköpings AIK
Arvid Granath    Lidköpings AIK
Emil Larsson   Villa Lidköping BK
Oskar Jonsson   Villa Lidköping BK