Gå direkt till Nyheten (Skogshyddan belönas för tillgänglighet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skogshyddan belönas för tillgänglighet

Publicerad Tuesday, 15 June 2021, 14:00 av Björn Smitterberg

Det blir Skogshyddan som får Lidköpings tillgänglighets- och bemötandepris i år.

En enhällig jury, bestående av funktionshinderrådet i samverkan med samarbetskommittén funktionsnedsättning Lidköping, har utsett Skogshyddan som vinnare med följande motivering:
”Skogshyddan är ett mycket bra exempel på hur alla med funktionsnedsättning fritt och utan svårigheter kan fika och vistas i en välplanerad lokal med trevlig och serviceinriktad personal. Skogshyddan utmärker sig som ett föredöme inom tillgänglighet och bemötande”.

Prisutdelare är Frida Nilsson, ordförande i funktionshinderrådet samt kommunstyrelsens 1:e vice ordförande och Sören Jansson, ordförande i samarbetskommittén samt vice ordförande i funktionshinderrådet.

Funktionshinderrådet delar årligen ut detta pris. Det går till ett företag som har ett bra bemötande, visar respekt för allas olika behov och som har ansträngt sig att utforma sina lokaler så att de är tillgängliga för alla. Priset är en hedersutmärkelse och en del i arbetet med att förbättra tillgängligheten samt att skapa en mer välkomnande och hållbar kommun.