Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Midsommar med sill, potatis och regeringskris)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Midsommar med sill, potatis och regeringskris

Publicerad Friday, 25 June 2021, 11:36 av Björn Smitterberg

Aldrig skulle redaktören dansa “små grodorna”, den franska militärmarschen som omsatts till en av midsommarens viktigaste ingredienser.
Aldrig.
Men så kom barnbarnen…

Redaktören har ju inte riktig spänsten kvar i benen heller, inga muskelkraftiga grodlår.
Men. Nu blev det att köpa biljett till eftermiddagens midsommarfirande i Lundsbrunn. Inga dyra biljetter, men tillräckligt  för att arrangör ska greja det här med pandemiregler och avstånd mellan kaffekorgarna. Så det blir väl lite benskrammel.

Redaktören tänker på Hasse Alfredssons monolog om ålderdomshemmen. Om gubben som sjöng:
Gammal man gör så gott han kan,
dansar fan så illa.
Hela kroppen rister han, 
men ändan den står stilla…

Nu är det en kris igen. Regeringskris. Vi är så vana så vi tittar inte på löpsedlarna. Politiskt intresserade gläds eller sörjer.

Redaktörens invändningar mot att Lidköping satt upp ett utvecklingsmål som ingen egentligen vet meningen med, och som heller inte klarar hållbarhetskrav, har väckt intresse. Flera telefonsamtal har kommit från medborgare. Men politikerna tar inte upp tråden. Och det behövs. För närvarande gäller miljökraven bara fram till det att ett företag vill bebygga mark. Det är ytterst ovanligt att politiker utnyttjar sin folkvalda rätt att säga nej till byggnadsplaner ibland. Skogar, åkrar och ängar försvinner på bekostnad av bebyggelse och asfaltplaner. Vedervärdigt.

Minnesbilden denna vecka saknar bild. I dagarna är det nämligen tio år sedan kommunfullmäktige beslutade var det nya Stadsbiblioteket ska ligga. Klicka

Nu tillönskas en glad midsommarfest, med godsaker, vänskap och god mat.