Gå direkt till Nyheten (Fortsatt stora godsvolymer i Vänerhamnarna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fortsatt stora godsvolymer i Vänerhamnarna

Publicerad Friday, 09 July 2021, 13:39 av Redaktionen

Trots en tid som på många sätt inte liknar något annat vi upplevt har vi kunnat hålla bra fart i våra hamnar. Godsvolymerna under årets första halva tangerar fjolårets och vi har flera spännande projekt och förfrågningar att se fram emot.
Det skriver ledningen för Vänerhamn  – där Lidköping är en del – i en sammanfattning av årets inledning.

– Vänerhamn har klarat sig bra. Trots “vågtoppar” från pandemins första och andra våg upprätthölls under 2020 en betryggande hög aktivitet i alla våra hamnar. Första halvan av 2021 har glädjande nog fortlöpt i samma stil. Vi når de volymer som budgeterats och har goda förhoppningar om en bra höst.

Många godsslag går har haft en bra utveckling, men vad som sticker ut lite extra är t.ex lastningen av sågtimmer som har ökat mycket, främst i Karlstad och Otterbäcken.

– Vi ser också en mycket stark utveckling av lossningen av kol i Lidköping där volymerna ökat kraftigt jämfört med föregående år. Exporten av sågat virke går likaså bra vilket har en positiv påverkan på de norra hamnarna Karlstad och Kristinehamn.

_________________
Arkivbild