Gå direkt till Nyheten (Stänger av biltrafik i delar av Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stänger av biltrafik i delar av Lidköping

Publicerad Friday, 09 July 2021, 08:46 av Björn Smitterberg

Under helgen som kommer ser polisen en ökad risk för biltrafik i form av spontancruising.

På grund av detta förbereder kommunen genom att stänga av för motortrafik på torget och området runt Ågårdens Vårdcentrum mellan 18.00 – 06.00 fredag till lördag och 17.00 – 06.00 lördag till söndag.

Skaragatan och Arenaparkeringen förbereds för avstängning om så skulle krävas.

23 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Peter flybrand
Gäst
Peter flybrand
9 July, 2021 09:13

Hur kan kommun stäng centrum.Vi kommer massor med folk som spenderar pengar på resturanger o vill åka o visa upp sina bilar.
Man skäms för att var Lidköpingsbo när ni stänger ner staden när det kommer folk som
vill ha roligt.Ni gör det bara värre dom kommer
o bli förbannade o stå på en parkering är inte
roligt.Tänk om vad bilarna gör för stan.

Vaken
Gäst
Vaken
9 July, 2021 10:39

Restaurangerna och dylikt är privatägda samt bidrar EJ till notan att rengöra staden efter alla bilar, kommunen tar notan.
Så vad gör egentligen bilarna för stan förutom buller, nedskräpning och allmän fylla?
Organiserar ni någon uppvisning eller show där ni städar upp efter er, så klart inte! Texterna som kommer från många av dessa bilars högtalare är förnedrande och primitiva, hör inte till en stad!!

Alvina
Gäst
Alvina
9 July, 2021 12:06

Ha roligt? Tidigare spontancruisingar,har inte medfört mycket annat än fylla, åverkan, nedskräpning och ett satans oväsen. Vi som bor här och vill sova om nätterna (finns faktiskt de som jobbar på helgerna, vårdpersonal t.ex.) barn och gamla. Vi kanske inte tycker Det är roligt. Kan ni inte ha “roligt” någonstans där man inte stör? Men det kanske är att reta gallfeber på folk som anses “roligt”?

Lillan
Gäst
Lillan
9 July, 2021 09:50

Så bra! Blir oerhört provocerad då folk inte vill fatta att vi lever i en pandemi! Övervägade folk från olika ställen i landet kommer inte sitta kvar i bilarna, de kommer drälla runt på restauranger, butiker och flåsa utan munskydd och ingen vet vem som är asymtomatisk el inte. Sen kommer om 14d folk undra varför deltan ökar i Lidköping!!

Jacob
Gäst
Jacob
9 July, 2021 10:53

Underbart att ser ut att bli ösregn hela lördagen.

Nisse
Gäst
Nisse
9 July, 2021 09:19
Svarar  Jacob

Gött – då slipper vi alla stads-bor som ska ut på våra vägföreningsvägar (japp – vi pröjsar) och låtsas som om att det nog ändå är 80 som gäller… man måste ju få bada (ni vet – allemansrätt och då får alleman skita ner var hen vill).

Viggen
Gäst
Viggen
9 July, 2021 12:50

Gillar inte ”raggarbilar” men politikerna dödar staden sakta men säkert

Alvina
Gäst
Alvina
9 July, 2021 09:18
Svarar  Viggen

Hur menar du nu Viggen? På vilket sätt dödar politikerna stan? Lidköping är en vacker stad, full av liv, restauranger, caféer. Perfekt stad att leva i, om vi slipper de avarter som härjar i kväll.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
10 July, 2021 03:31
Svarar  Alvina

Allas lika värde?

Politisk kommentator
Gäst
Politisk kommentator
9 July, 2021 02:44

Det är en märklig kommun vi lever i. För några år sedan var det ett par större cruisingar om året. Sedan kom PBM till stan och kommunen tog ensamrätt på cruising och bestämmer när det passar och inte passar påhejade av polisen. En så tråkig attityd kommunen och polisen har till begreppet cruisingar.

Alvina
Gäst
Alvina
9 July, 2021 11:22

Men! Hur svårt kan det vara, att fatta? Majoriteten av befolkningen tycker cruising är ett sattyg. Fylla, oväsen, nedskräpning och förstörelse, vad är roligt med det? För att inte tala om miljön, med dessa stinkande avgaser. Det finns faktiskt många med svåra hjärt-lungsjukdomar, som lider helvetes kval för att vissa vill ha “roligt”…

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
10 July, 2021 03:27
Svarar  Alvina

Så du tycker det är ok att diskriminera minoriteter?

Roberth Andersson(SD)
Gäst
Roberth Andersson(SD)
9 July, 2021 03:05

Jag tycker att det är bättre att kommunen använder resurserna till att samarbeta istället för att motarbeta cruisingen. Kommunen sätter en dålig negativ stämpel på hela cruising begreppet genom sitt agerande. Huvuddelen av de som deltager vill visa upp sin ögonsten och de sköter sig alldeles utmärkt. Polisen ska lagföra de som inte sköter sig och härjar runt. Låt det få hända roliga saker i stan som kommunen inte alltid styr och ställer över. Ha en skön sommar!

Alvina
Gäst
Alvina
9 July, 2021 09:22

Jaha du Robert, talar du för hela stan nu? NEJ det gör du inte. För de flesta, är de som cruisar en belastning för samhället. Det är inte alls de flesta som sköter sig, du vet inte vad du talar om, men det är ju inte ovanligt…
..

Roberth Andersson(SD)
Gäst
Roberth Andersson(SD)
10 July, 2021 04:48
Svarar  Alvina

Nej, jag talar inte för hela stan. Det har jag inte mandat att göra och ingen annan har mandat att göra det heller. Cruising är ingen samhällsbelastning i jämförelse med andra riktiga samhällsbelastningar är. De flesta som deltager i cruisingen är också skattebetalare med ett stort intresse för bilar. Är deras intresse mindre värt än andras intressen? Som jag skrev tidigare: polisens uppgift är att lagföra de som inte sköter sig.

abpot
Gäst
abpot
9 July, 2021 05:38

-Hoppas polis plockar in bot belopp ifrån samtliga så tjänar nog Lidköping kommun på detta bedrövliga fenomen…

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
10 July, 2021 10:02

“Öppenhet och tolerans” (men bara med det man gillar själv). Annie Lööf syndromet?

Watchingeye
Gäst
Watchingeye
11 July, 2021 01:28

Efter att på fredagnatten ha upplevt riktiga pärlor till bilar, snyggt parkerade vid Örthagsparkens grill……
och i samband med detta också upplevt hur tillhörande motorburna 40+are (ca 10),med tillhörande tonårsbarn i baksätet rent ut sagt terroriserade mannen som har grillen… Så önskar jag inget hellre än att alla dessa drägg ska lämna stan ifred.
Eventuella politiker som idogt försöker släta över dräggbeteenden kan gott kliva in i baksätet o åka med kortegen när det bär ifrån stan.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
11 July, 2021 07:01
Svarar  Watchingeye

Vet många som cruisar som har viktiga samhällsfunktioner inte minst inom välfärdssektorn. Utan dem stannar Sverige!

Watchingeye
Gäst
Watchingeye
12 July, 2021 10:15

De skall ha all heder för det jobb de gör. Det har du rätt i.

Precis som de människor som är garanterna för att vår trygghet så långt är möjligt värnas i samhället, nämligen all blåljuspersonal.
En stor eloge till bl a polisen som gör sitt jobb så gott de kan, utefter de resurser de har att jobba med.
De fick göra skäl för sin lön fredag och lördag.

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
12 July, 2021 12:04
Svarar  Watchingeye

Polisen var ju väldigt nöjda med hur allt fungerat och den goda stämning som rått. Så är det inte i andra sammanhang, tyvärr.

RGR
Gäst
RGR
12 July, 2021 01:42

Det vore mig främmande att moralisera över festandet och skränandet i sig. Bor man centralt så ingår det i paketet att det är lite liv och rörelse (och nej, det får natirligtvis inte gå till överdrift med slagsmål och offentligt pissande).
Det jag retat mig på hittills vid tidigare spontan-cruisingar har främst varit den bristande respekten för corona-restriktionerna. Men nu har man lättat på restriktionerna och många är vaccinerade, och då tänker jag inte komma och peka finger för att många unga vill släppa loss och ta igen en del av vad de har missat under året.

RGR
Gäst
RGR
12 July, 2021 01:43

Jag har ingen större förståelse för raggar-kulturen som fenomen, och är måttligt road av att åka runt, runt i bil. Men om andra roas av det så unnar jag dem det.