Gå direkt till Nyheten (Guldmedaljer till UF-företagare på De la Gardie)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Guldmedaljer till UF-företagare på De la Gardie

Publicerad Thursday, 15 July 2021, 19:14 av - Inskickat material

Under eftermiddagen avslöjades samtliga vinnare i EM i Ung Företagsamhet, Gen-E, som arrangeras i Litauen.

Nu står det klart att Sverige vann tre EM-guld!

Lidköpingsföretaget Shear Joy UF vann två guld och Uppsalaläraren Sepideh Wägner vann guld som Årets Lärare i Europa. Över 800 finalister har tävlat i EM och Sverige har varit representerade i sju tävlingskategorier.

– Vi hade på känn att detta kunde bli ett speciellt år, men det här hade vi aldrig kunnat drömma om. Tre EM-guld är helt fantastiskt! Stor eloge till Shear Joy och Sepideh Wägner, dom är mycket värdiga vinnare, säger Cecilia Nykvist VD på Ung Företagsamhet i Sverige

Shear Joy UF, som består av Lidköpingskillarna Isak Drougge, Isak Lager och Axel Andersson, återvinner fårull som annars skulle kasseras. De använder lokal och ekologisk ull och skapar nya och hållbara produkter till hem och trädgård. Något som har imponerat på EM-juryn. Shear Joy UF vann i kategorin The Manpower Group Ready for Work Award, och företagets