Gå direkt till Nyheten (600.000 kronor till konstnärer med Lidköpingsanknytning)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

600.000 kronor till konstnärer med Lidköpingsanknytning

Publicerad Tuesday, 27 July 2021, 15:14 av Björn Smitterberg

I dag, den 27 juli, delades det Eldhska stipendiet ut. I år var det fyra konstnärer med koppling till Lidköping som fick dela på det fina kulturstipendiet. Det var femte gången utdelningen skedde och därför var det lite extra mycket som delades ut. Fyra stipendiater fick vardera150.000 kronor.

 

Robert Eldh var bl a borgmästare och döttrarna Anna-Lena Wästberg och Karin Bergengren (till vänster på bilden) delar årligen ut stipendier till konstnärer i Lidköping, till minne av sin far. Här tillsammans med stipendiaterna.

Utdelningen skedde i år, liksom förra året, i den trädgård där de båda lekte som barn. Karin Bergengren stod för motiveringarna som var mycket väl valda, och inte utan lite humor men väldigt träffande.

Stipendiaterna:

Eva Ullberg, som på bilden tar emot stipendiet, är glaskonstnär.

Lovisa Ivenholt, konstnär med målningar som specialitet.

Per Lindström, fotograf uppvuxen i Lidköping 

Mats Kolmisoppi – författare som använder Lidköpingsmiljöer.