Gå direkt till Nyheten (Mineraler, fossiler och smyckesstenar – åter mässa på Falkängen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Mineraler, fossiler och smyckesstenar – åter mässa på Falkängen

Publicerad Wednesday, 04 August 2021, 14:15 av - Inskickat material

Efter förra årets avbrott kommer för tolfte gången arrangeras en sten- och mineral-mässa på Falkängens Hantverksby i Hällekis.
Skaraborgs Geologiska Sällskap (SGS) är en lokal förening för geologi-intresserade i Skaraborgstrakten, som genom åren genomfört detta uppskattade och växande event, där ett stort antal mässutställare visar och säljer mineraler, fossiler, smycken och geologisk utrustning fördelat på över 60 mässbord.

-Välkomna till Sveriges största utomhusmässa för geologi-intresserade, säger föreningens ordförande Lars Rosengren. Vi är väldigt glada att vi kan arrangera vår mässa i år, och kommer att jobba stenhårt med att allt ska kunna genomföras Corona-säkert.

Mässan hålls på lördag och söndag och kommer helt att arrangeras utomhus. Utställarna kommer att vara placerade på Covid-säkert avstånd längs den gamla bruksgata som leder genom hantverksbyn.

Intill det permanenta stenmuseet beläget på Falkängen finns medlemmar från SGS för att svara på frågor gällande geologi och hjälpa till med bestämning av mässbesökarnas medtagna mineraler.