Gå direkt till Nyheten (Inga tecken på hjärnskada efter akut covid-19
Smittan ökar – var fjärde smittad i utlandet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Inga tecken på hjärnskada efter akut covid-19
Smittan ökar – var fjärde smittad i utlandet

Publicerad Thursday, 05 August 2021, 08:53 av Redaktionen


Sex månader efter genomgången covid-19 fanns inga tecken på aktiv hjärnskada hos de hundra patienter som ingick i en studie från Göteborgs universitet. Detta oavsett hur svårt sjuka de varit, eller kvarstående neurologiska symtom. Resultaten tyder på att så kallad postcovid inte beror på fortgående skador på centrala nervsystemet.

Ökande smittspridning igen

Antalet fall av covid-19 i Västra Götaland ökade med 19 procent under vecka 29 (förra veckan). Smittskydd Västra Götaland ser med oro på att det förekommer en hel del trängsel där många människor samlas.
– Vi har sett det under sommaren och nu börjar effekterna komma, säger ställföreträdande smittskyddsläkare Leif Dotevall.

Samtidigt fortsätter vaccinationerna mot covid-19. Västra Götalandsregionen uppmanar dem som inte ännu vaccinerat sig att passa på nu, då en period med minskad tillgång på vaccin väntar.

Under vecka 29 konstaterades totalt 450 nya fall av covid-19 i Västra Götaland. Det innebär att smittspridningen fortsatt ligger på låg nivå men fortsätter att öka. Smittskydd Västra Götaland ser en ökning i de flesta åldersgrupper men störst är smittspridningen bland ovaccinerade personer i åldrarna 20–35 år och då främst i Göteborgsområdet.

Alltfler fall går att härleda till resor utomlands och oaktsamma semesterbeteenden. En fjärdedel av de nya fallen med covid-19 under vecka 29 är smittade utomlands.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lasseliten
Gäst
Lasseliten
5 August, 2021 04:17

Jävligt osolidariskt av folk att åka utomlands på semester mitt i en pågående pandemi

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
5 August, 2021 10:18

Såg en notis från Sahlgrenska att samtliga inneliggande med covid var ovaccinerade.