Gå direkt till Nyheten (Lidköpings kommuns rapport om regnet: Här drabbades mest)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpings kommuns rapport om regnet: Här drabbades mest

Publicerad Tuesday, 17 August 2021, 18:20 av Redaktionen

Tisdagens kraftiga regnoväder har orsakat översvämningar i delar av Lidköpings kommun. Områdena Råda, Örslösa, Tofta och Majåker är mest drabbat, skriver Lidköpings kommun i en sammanställning i kväll.

Flera fastigheter i Lidköping har drabbats och räddningstjänsten med flera arbetar för fullt med att pumpa bort vatten från källare. Personal från kommunen har rensat vid dagvattenbrunnar och undergångar för att ge vattnet fri passage från drabbade områden.

För den kommunala verksamheten innebär det kraftiga regnandet att flera fastigheter bland annat Dalängsskolan, Fredriksdalsskolan, Månesköldskolan, DLG, Örslösa Lugnet (boende) och Majåkersskolan är påverkade med bland annat översvämmande källare.

All verksamhet bedrivs dock som vanligt och påverkan betecknas i nuläget som ringa. Arbete fortgår för att skademinimera.

Det kraftiga regnet upphörde vid lunchtid, dock säger prognosen att regnet återkommer senare, ännu oklart i vilken omfattning enligt meteorologen på F7 Såtenäs.

________________
Foto: Lidköpingsnytt

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
Gäst
Maria
17 August, 2021 06:59

Görs det inget för att förebygga översvämningar i den här stan? Skickade frågan till Lidköpings kommun den 17 juli men fick aldrig nåt svar… Det är inget man förebygger i en handvändning men om det kommer bli översvämning både uppifrån och från Vänern i framtiden så kan man ju inte förlita sig på att det kommer räcka med att åka ut med panikåtgärder när det väl händer.