Gå direkt till Nyheten (Mariestads Fyrsällskap får årets Vänerstipendium)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Mariestads Fyrsällskap får årets Vänerstipendium

Publicerad Saturday, 21 August 2021, 13:28 av - Inskickat material

I dag på Internationella Fyrdagen delades priset ut till årets mottagare av Vänerstipendiet. I år går 2021 års Vänerstipendium på 20 000 kronor till Mariestads Fyrsällskap.

Det delas ut av samarbetsorganisationen Vänersamarbetet.

Genom omsorgsfull renovering av utvalda fyrar, sjömärken och miljöer har Mariestads Fyrsällskap stärkt kunskapen kring Vänerns sjöfartshistoria och visat på vikten av kulturvårdande arbete av dessa byggnadsverk. Under 2020 har föreningen även arbetat med att röja fågelskär i Mariestadsfjärden för att underlätta häckning för sjöfåglar.

Mariestads Fyrsällskap visar på det engagemang som fyrarna kring Vänern väcker hos såväl privatpersoner som företag och föreningar. Föreningens insatser bidrar även till att stärka den gemensamma identiteten hos invånarna runt Vänern och ger förutsättningar för kommande generationer att få uppleva de vackra fyrarna.
___________________
Pressmeddelande. Bilden – Fyrsällskapets nya vippfyr i Mariestad