Gå direkt till Nyheten (Nu införs förmånscykel som personalförmån i VGR)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu införs förmånscykel som personalförmån i VGR

Publicerad Tuesday, 24 August 2021, 12:54 av Redaktionen

Regionstyrelsen beslutadei dag att införa cykel som personalförmån i Västra Götalandsregionen. Cykling ger såväl miljö- som hälsovinster om man tar cykel till jobbet istället för bilen. Cykling ligger dessutom i linje med Västra Götalandsregionens friskvårdssatsning.

Satsningen skapar även möjligheten att köpa en dyrare cykel/el-cykel genom att inte behöva lägga ut hela kostnaden direkt.

Idag räknas förmånscykel som en skattepliktig förmån om arbetsgivaren tillhandahåller en cykel som den anställde kan nyttja privat. Därmed kommer ett bruttolöneavdrag göras för den anställde som tar ut en förmånscykel. Finansdepartementet har remitterat förslag på nya skatteregler för förmånscyklar. De föreslagna utformningarna av skattelättnaden ska kunna ingå i regeringens budget för 2022 och föreslås träda i kraft under januari 2022.