Gå direkt till Nyheten (Fina siffror när Skara Sommarland summerar säsongen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fina siffror när Skara Sommarland summerar säsongen

Publicerad Wednesday, 01 September 2021, 09:42 av Björn Smitterberg

Den 29 augusti stängde Skara Sommarland sina portar för säsongen. Trots ett begränsat antal gäster varje dag har 230 327 gäster besökt parken. Omsättningen landade på 122 miljoner kronor vilket är över förväntan.

Den 5 juni öppnade äntligen Skara Sommarland sina bad- och åkattraktioner igen, efter att ha hållit stängt sedan hösten 2019. Med nya attraktionen Snake, nya restaurang Bryggan, det nyrenoverade badområdet Lagunen och en rad nya coronaanpassade rutiner stod Skandinaviens största vattenpark redo att välkomna sina gäster igen. Trots ett begränsat antal gäster varje dag kunde totalt 230.327 gäster räknas in efter att grindarna stängt för säsongen i söndags kl. 17.00 och omsättningen landade på nästan 122 miljoner kronor. Gästerna har nyttjat parken fullt ut under sina besök, vilket syns på både det fina bokningsläget på campingen och de höga försäljningssiffrorna i parken. Den lyckade sommaren välkomnas efter fjolåret.

– Jag är så klart väldigt glad över de positiva siffrorna vi uppvisar denna säsong. Det behöver vi verkligen efter nedstängningen 2020 då vi förlorade över 100 miljoner kronor i omsättning och fick ett stort negativt resultat. Nu har vi ett bättre utgångsläge för återhämtning och förhoppningen är att vi nu kan komma tillbaka till ett ekonomiskt normalläge lite snabbare, säger Skara Sommarlands vd Janne Nilsson.

Säsongen i siffror
Totalt antal gäster: 230 327 personer
Omsättning: 122 miljoner kronor
Totalt antal åk i alla attraktioner (inkl. vattenattraktioner): 1 750 557 åk
Antal åk i Snake: 39 954 åk
Antal åk i Big Drop: 25 417 åk

_______________
Pressmeddelande