Gå direkt till Nyheten (Bedrägerier mot äldre män)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bedrägerier mot äldre män

Publicerad Thursday, 02 September 2021, 15:48 av - Inskickat material

Skaraborg är utsatt för en brottsvåg där äldre män söks upp av bedragare.

Minst tre äldre män som alla var över 90-år har det senaste dygnet blivit utsatta för bedrägerier. De har bland annat blivit av med bankkort och smycken. På ett av offrens konton tog tjuvarna ut 20.000 kr. Brottsoffren är bosatta i Skövde, Falköping och Skara.

– Brottsoffren har antingen blivit uppringda eller fått besök av män som påstått att det är en vattenläcka och att de behöver komma in i bostaden för att göra en kontroll. Brottsoffren har berättat att gärningsmännen är iklädda varselkläder, säger Marlene Andersson Wikman på utredningssektionen i Skaraborg.

Polisen misstänker att det är en kringresande liga som även gjort liknande brott i andra delar av region Väst.

– Du som har en vän eller släkting som är äldre får gärna hjälpa till genom att informera om att aldrig släppa in okänd personer i bostaden. Gärningsmännen har varit mycket påstridiga så det har varit svårt för brottsoffren att så emot, säger Marlene Andersson Wikman.

Polisen tar gärna emot tips och iakttagelser som kan sättas i samband med brotten. Ring 114 14 för att lämna tips eller 112 om det är akut.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Calle
Gäst
Calle
3 September, 2021 12:13

Ngt bättre signalement än bara varselkläder?