Gå direkt till Nyheten (Storbandskonsert i Lidköping: Elaria Orchestra)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Storbandskonsert i Lidköping: Elaria Orchestra

Publicerad Sunday, 05 September 2021, 09:40 av - Inskickat material

Näst i tur på höstens program för Lidköpings Konsertförening står en jazzkonsert med storbandet Elaria Orchestra.

Elaria Orchestra är Sveriges kanske just nu mest intressanta storband, som bildades av Lina Lövstrand och Erika Hammarberg 2018. Bandet äntrar Sveriges jazzscener med hög konstnärlig kvalitet, energi och spelglädje, och är landets första jämställda professionella storband.

Musiken bandet framför är till största delen skriven av Erika Hammarberg som är orkesterns egen kompositör, arrangör samt dirigent. Initiativtagaren och musikern Lina Lövstrands flöjtspel ges ofta utrymme och även orkesterns övriga musiker får publiken lyssna till i starka solistiska insatser.

Bandet består av välutbildade musiker med lång erfarenhet inom svenskt musikliv, men även av unga, lovande nykomlingar. Bandet har tidigare gjort en konsertproduktion tillsammans med Magnus Lindgren, som spelades in av Sveriges Radio P2. Under 2020 har Elaria haft förmånen att ha samarbetat med en av landets främsta sångerskor; Rigmor Gustafsson.

Elaria är nu på riksomfattande turné i ett samarbetsprojekt med gästmusiker från Norge och Tyskland. Första konserten är i Lidköping, därefter följer Göteborg och sedan en resa genom landet från Skellefteå i norr till Halmstad i söder.

Dagen efter konserten på Folkets hus ger orkestern också en lunchkonsert och workshop på De la Gardiegymnasiet. För evenemanget i Lidköping svarar Lidköpings Konsertförening i samverkan med Folkets hus och estetlinjen på De la Gardiegymnasiet.

– Folkets Hus torsdag kl 19.

– Text: Martin Hjorth