Gå direkt till Nyheten (Lidköpingsföretag sålt)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingsföretag sålt

Publicerad Monday, 06 September 2021, 13:28 av - Inskickat material

Areco har förvärvat Lans Plåt i Lidköping. Bolaget kommer att ingå i affärsområdet Areco Direct och blir den 13:e filialen.

Areco är en svensk privatägd koncern som bildades 1944 och är idag en av de ledande aktörerna inom tillverkning av byggplåt. Kärnverksamheten riktar sig till byggindustrin med ett omfattande utbud av byggkomponenter i tunnplåt för bostäder och kommersiella fastigheter. Koncernen är indelad i fem affärsområden och finns idag i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Polen med en omsättning på 3 mdr SEK.

”Vi är glada att Ingemar Lans kommer att stanna som platschef och att hans långa erfarenhet, med 40 år i branschen, kommer att finnas kvar i bolaget, säger Peter Areskog, Koncernchef Areco.”

Lans Plåt omsätter 19 Mkr och tillverkar en mycket populär konsumentprodukt som heter KlickTak.

”För vår del innebär förvärvet att Areco med sitt stora nätverk kan tillföra både produktbredd och kundmassa, säger Ingemar Lans, VD Lans Plåt.”

Kort om Areco Direct
Areco Direct är grossistverksamhet inom Areco-koncernen med 12 filialer i södra och mellersta Sverige. Lagerhåller de egentillverkade produkter ur Areco Profiles byggplåtssortiment, men säljer även kompletterande produkter som t. ex. handelsstål, armering och ventilation. Utbudet av produkter anpassas för att ständigt följa kundernas efterfrågan. Verksamheten riktar sig till plåtslagerier, hallbyggare, takläggare, ventilationsfirmor
._______________________
Pressmeddelande