Gå direkt till Nyheten (Nytt tänk krävs: Moderat förslag att hyra skolor)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt tänk krävs: Moderat förslag att hyra skolor

Publicerad Tuesday, 07 September 2021, 14:31 av Björn Smitterberg

Moderata ledamoten i barn- och skolnämnden Christina Klasson aktualiserar möjligheten att hyra skolor av privata fastighetsägare i framtiden.

Det är en idé som hittills inte vunnit framgång i Lidköping vilket Christina Klasson beklagar. I ett yrkande i nämnden som i dag diskuterat lokalbehov och behov av högstadieskolor bl a skriver hon:
– Vi ser det som problematiskt att man i flera stycken anser att extern hyra inte är positivt för kommunen. Med framtida investeringsbehov är vi övertygade om att ett nytt tänk kring externa lokaler kommer krävas. Vi ser det som positivt på ökad extern inhyrning och att kommunen bör fokusera sitt ägande till kommunens grunduppdrag och värdena med en bra allmännytta.

Förskolor och grundskolor i Lidköping är uteslutande kommunägda fastigheter. Det förekommer dock att andra verksamheter hyr sina lokaler av privata  fastighetsägare.

 

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
7 September, 2021 02:48

Se till att kommunerna äger frågan om etablering av friskolor istället. Det är kommunerna som betalar och det skulle vitalisera den lokala demokratin.