Gå direkt till Nyheten (Ändrat förslag om Ågårdens idrott)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ändrat förslag om Ågårdens idrott

Publicerad Thursday, 09 September 2021, 18:09 av Björn Smitterberg

Kultur & Fritidsnämnden bestämde i dag att fortsätta på det förslag som i en förstudie innebär att fotbollen flyttas från Framnäs till Ågårdsområdet. När det gäller friidrotten som tidigare föreslogs få en träningsbana utan byggnader, toaletter och omklädnad så lyftes den delen ur förslaget för vidare hantering. Det skedde efter en omfattande debatt där såväl Liberalen Eva Sunnercrantz som Moderaten Mathias Andersson kom med flera förslag.

Oppositionen vill bl a ha en mer långsiktig planering för idrotten på Ågårdsområdet. Det liberala förslag innebär bl a att ta Hallgatan i anspråk för att få plats med alla idrotter och en utbyggd Idrottens Hus till nationella mått. För ändamålet ska enligt förslaget Rudenschöldsgatan förlängas ut till Ringleden.

Nuvarande Badhuset ska ingå i planeringen med nya lokaler.

Moderaterna ville i sitt yrkande att hela det fortsatta planeringsarbetet ska stoppas för att bearbetas ytterligare. Här föreslogs även att ute-bandyanläggningen ska få ett tak.

Alla yrkanden avslogs. Liberalernas förslag vann över Moderaternas, men ställt mot majoritetspartierna så förlorade även det.

Nu går ärendet vidare, men alla skrivningar om friidrottsanläggning ska utredas vidare och i samarbete med Lidköpings Idrottssällskap. Nästa beslut i processen kommer att fattas av Servicenämnden som i sin tur får begära pengar av kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för investeringen. Beslut kan tidigast komma i juni.

Förslaget om att utveckla Ågårdsområdet för idrott finns i en förstudie som  Lidköpingsnytt tidigare skrivit om (klicka) men akilleshälen i förslaget var just friidrotten.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Janne
Gäst
Janne
10 September, 2021 08:37

Valfläskets tid är här!
Oavsett vad som kommer fram av utredningar och ytterligare planeringar kommer det efter valet att hamna i papperkorgen det enda som kommer finnas är konstgräsplanerna som nu byggs som kommer innebära en besparing av personal för att gräsklippning försvinner.
Hur förbannat svårt skall det vara för våra politiker att lyssna på vad alla delar av idrottföreningarna vill ha.