Gå direkt till Nyheten (Ekonomiskt stöd beslutat till föreningar)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ekonomiskt stöd beslutat till föreningar

Publicerad Thursday, 09 September 2021, 18:16 av Björn Smitterberg

Kultur- och Fritidsnämnden beslutade i dag att ACCS (som driver en verksamhet för bl ungdomar som  vill meka med fordon) får 24.000 kronor i bidrag för den utökade verksamheten, ansökan gällde 48.ooo.

I underlaget till beslut står  bl a:
Föreningen vill knyta kontakt och göra aktiviteter för ungdomar i sin föreningslokal.
Projektet startade 8 juli 2021 med korvgrillning och beräknas pågå ett år framåt i första hand. Aktiviteterna som föreningen har planerat korvgrillning, gocart, HLR kurser med mera. Föreningen planerar också att köpa in sopsäckar och dela ut till ungdomarna och prata om nedskräpning för att få en hållbar miljö.
Föreningen har målsättningen att vara ett gott föredöme för ungdomar samt utveckla föreningen ytterligare.

Även föreningsdrivna museet Meken Minnet fick bidrag. Det museet har drabbats hårt av pandemin och tillerkändes nu  40.000 kronor för att  trygga museets fortlevnad. Meken Minnet har  samlat historia och föremål om “Meken” sedan det  startades 1875. Företaget lever än och är Lidköpings äldsta företag i drift.