Gå direkt till Nyheten (Förslag: Skapa handlingsplan mot invasiva växter och djur)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förslag: Skapa handlingsplan mot invasiva växter och djur

Publicerad Thursday, 16 September 2021, 14:35 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommun behöver en handlingsplan för att  bearbeta invasiva växter och djur. Därför finns nu förslag att Sam hällsbyggnadsnämndens politiker ska besluta om att en sådan handlingsplan – överggripande för kommunens verksamheter – ska utarbetas.

– Syftet med en handlingsplan är att motverka spridning av arter som finns med på EU:s förteckning över invasiva främmande arter, samt arter som enligt Naturvårdsverket är eller riskerar bli invasiva i Sverige, men som ännu inte omfattas av några regler. Handlingsplanen ska bland annat beröra ansvarsfördelning, förvaltningsövergripande samarbeten och bekämpningsmetoder. Planen bör uppdateras med jämna intervall för att förbli aktuell, skriver förvaltningens tjänstemän i förslaget till politikerna.

Foto: Lidköpingsnytts arkiv; björnloka

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lasse Silow
Gäst
Lasse Silow
16 September, 2021 02:44

Under 2018 informerade jag kommunen, via mail, om på vilka platser det förekom bestånd av jättebalsamin. På flera av dessa platser har bestånden blivit större sedan dess.