Gå direkt till Nyheten (Start för mobilitetsvecka i Lidköping och övriga Europa)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Start för mobilitetsvecka i Lidköping och övriga Europa

Publicerad Thursday, 16 September 2021, 11:20 av Redaktionen

Europeiska mobilitetsveckan (European Mobility Week) 16 – 22 september är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra hållbara resor till fots, med cykel eller med kollektivtrafik.

Lidköping har deltagit i kampanjen i flera år. Bland annat med bilfritt centrum och gator, cykelorienteringar, cykelloppisar och diverse andra aktiviteter.

I år kommer Lidköpings kommun under veckan att anordna en informationskampanj i olika informationskanaler som hemsida och Facebook där det berättas om arbetet med hållbart resande. Allmänheten och arbetsplatser får möjlighet att anmäla intresse till kommande projekt som Vintercyklist 2021/22 och cykelvänlig arbetsplats 2022.

Under mobilitetsveckan finns möjlighet att upptäcka Lidköping till fots eller med cykel genom att boka en ”Lidköpingsrygga” helt utan kostnad.

“Lidköpingsryggan” är en utmaning som går ut på att ta sig runt i staden, klura ut uppgifter och få nya ledtrådar som leder mot målet. En med uppgifter färdigpackad ryggsäck med olika kombinationslås och en bok som tar deltagaren runt i staden.

Lördagen den 18 september klockan 09.00 – 14.00 finns kommunen och Turistbyrån på plats på torget och informerar om hållbart resande med mera. Samtidigt visas stadens hyrcykelsystem.