Gå direkt till Nyheten (Tre röster och tre kroppar framför texter i Biblioteket)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tre röster och tre kroppar framför texter i Biblioteket

Publicerad Tuesday, 21 September 2021, 10:45 av - Inskickat material

I Detta Land, Kamrat (en Kollationering) är ett manuskriptbundet läsverk som framförs av tre röster och tre kroppar i Biblioteket i morgon. Tove Posselt, Ellen Skafvenstedt och Annika Lundgren är det som medverkar.

Manuskriptet som läses tar utgångspunkt i arbetardikter från svenskt 1900-tal, politiska uttalanden från folkhemstiden, fragment från samtida opinionstexter, essäer och artiklar samt olika typer av material från riksdagens hemsida.

Resultatet är en komposition i fyra delar som delvis består av redan existerande texter som på olika sätt ställs mot varandra och skapar nya utsagor och delvis av nya texter som genererats i mötet mellan dem.  Verket behandlar längtan efter den politiska visionen i en allt mer marknadsstyrd och populistisk samhällsdiskurs.

Huvudtiteln är hämtad från Svante Forsters dikt med samma namn från 1976. Begreppet “kollationering” i undertiteln refererar till det stadium i en teateruppsättning då rollerna fördelas och manuset för första gången läses igenom av ensemblen.

– Biblioteksscenen onsdag 18,30. Biljetter i bibliotekets reception. Foto: Hendrik Zeitler