Gå direkt till Nyheten (”Kommunen måste skynda på ny idrottshall
– annars kan idrotten tappa en generation!”)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

”Kommunen måste skynda på ny idrottshall
– annars kan idrotten tappa en generation!”

Publicerad Wednesday, 22 September 2021, 16:28 av Björn Smitterberg

Tre idrottsföreningar som alla använder idrottshallar i Lidköping skriver i ett brev till kommunen att det går att vänta fem år på nya fullmåttshallar.

– Då har vi i värsta fall   tappat  en hel generation ungdomar, skriver föreningarna.

Det är Jonas Lundell i HK Lidköping, Jonas Antonsson i IBK Lidköping och  Dino Husic i FC Lidköping United som skrivit under skrivelsen.

De påtalar problem med åldrande  anläggningar, för små anläggningar och bristen på hallar som gör att unga måste använda träningstider på olämpliga tider. Som exempel tas hallen vid De la Gardiegymnasiet som kan bokas 30 timmar i veckan av föreningarna – medan behovet är mer än dubbelt så stort.

Det hölls ett möte i frågan 2019 men sedan dess har, enligt föreningarna, ingenting hänt. De menar att det finns möjligheter att få stöd av sparbanksstiftelsen men då får lösningarna inte dra ut på tiden. Snabbt krävs en hall med  fulla  mått för elitidrott och publik upp till 1.000 personer.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonas
Gäst
Jonas
22 September, 2021 11:00

Ja det är katastrof att det inte finns hallar i denna stad. Det är ju rent ut sagt pinsamt att ta emot motståndarlag till träningshallarna där knappt man får plats som åskådare. Men den där “stora” sporten bandy………Sorgligt Lidköping!!

Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
23 September, 2021 10:51

Kulturscen eller fullstor representationsanläggning till idrotten. Blir intressant att se hur partierna ställer sig till detta i kommande valrörelse och om det sedan hålls efter valet.