Gå direkt till Nyheten (Onsdagskväll med Nils Ferlin)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Onsdagskväll med Nils Ferlin

Publicerad Sunday, 26 September 2021, 13:33 av - Inskickat material

På onsdag kommer musikgruppen Trio Diktoton till Biblioteksscenen med en föreställning, “En luffare är jag” om Nils Ferlins liv och diktning.

Idrottsmannen, estradören och skådespelaren Nils Ferlin blev med tiden en mycket folkkär poet. Han hade en anarkistisk lyckodröm där sanning, frihet och tolerans var ledstjärnor. Skarpsyntheten och känsligheten fanns där alltid och ofta sorgen, så djup, över tillståndet i världen, etablissemangets förljugenhet och fasader avslöjade han obarmhärtigt. De små och utsatta värnade han. Han ville nå alla och sa ofta så kloka saker på ett enkelt sätt, begripligt för alla och envar. Musiken är nyskriven av Olle Junholm.

Biblioteksscenen onsdag 18,30