Gå direkt till Nyheten (Lidköping återöppnar mötesplatserna)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping återöppnar mötesplatserna

Publicerad Tuesday, 28 September 2021, 11:10 av Redaktionen

– Efterfrågan och saknaden har varit stor under det gångna året då kommunens mötesplatser för seniorer har varit stängda på grund av pandemin. Men nu planeras för nyöppning. Den 4 oktober är det åter dags att öppna dörrarna. Dock kommer allt inte att bli precis som det var innan pandemin.
Det meddelar Ingela Hellberg  vid Lidköpings kommun.

Det har funnits farhågor bland allmänheten – främst seniormedborgare  – att verksamheten inte  skulle återuppstå sedan den stängdes för ett och ett halvt år sedan. Men nu meddelas  att återstart förbereds.

– Det kommer finnas lunch, fika och vissa aktiviteter. Men det är fortfarande av största vikt att alla tar sitt ansvar och följer de rekommendationer som finns för att öppningen ska kunna genomföras på ett smittsäkert sätt. För att påminna om egenansvar kommer skyltar att sättas upp kring allmänna förhållningsregler där frisk och symtomfri är en förutsättning.

– Mötesplatserna kommer att begränsa antalet sittplatser och möblera så att det möjliggör fysiskt avstånd mellan våra besökare. Vi kommer inte att ta fram stolar efter hur många besökare som kommer, utan är det fullt så får man vänta på ledig plats eller återkomma vid annat tillfälle, berättar områdeschef Ingela Hellberg.

– Vi är väldigt glada att kunna meddela att mötesplatserna snart öppnar igen och hoppas på gemensamt ansvar, förståelse och tålamod från alla besökare, så att det blir en trygg och säker öppning, avslutar Ingela.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Monika lindahl
Gäst
Monika lindahl
28 September, 2021 12:19

Vad trevligt

abpot
Gäst
abpot
28 September, 2021 01:49

-ÄNTLIGEN