Gå direkt till Nyheten (4 150 riksdagsmotioner inlämnade)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

4 150 riksdagsmotioner inlämnade

Publicerad Tuesday, 05 October 2021, 17:58 av Björn Smitterberg

Riksdagens ledamöter har lämnat in totalt 4 150 fristående motioner under allmänna motionstiden. Det visar den första sammanräkningen efter att motionstiden löpte ut i dag klockan 16.30. Siffran är preliminär.

Motioner är ett sätt för ledamöterna och partierna att föra fram sin politik. Under den allmänna motionstiden kan riksdagens ledamöter lämna in fristående motioner, förslag, om allt som riksdagen kan besluta om. En motion kan innehålla ett eller flera förslag, yrkanden.

Motioner kan även lämnas i anslutning till ett förslag från regeringen, så kallade följdmotioner.