Gå direkt till Nyheten (Bygget av Lidköpings nya skateboardanläggning pågår)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bygget av Lidköpings nya skateboardanläggning pågår

Publicerad Wednesday, 06 October 2021, 13:18 av Björn Smitterberg

Lidköpings skateboardförening bygger en egen idrottsanläggning

Bygget av en ny idrottsanläggning för skateboardåkning har startat i Lidköping. Det är skateboardföreningen som bygger en egen skateboardpark i Framnäsområdet –  på området där det tidigare varit oljedepå.

Skateboardparken byggs i betong och blir cirka 1200 kvadratmeter.

Fokus på utformningen ligger på de två OS-grenarna i skateboard: Street och Park.

Street-miljön består av gatuinslag som trappor och räcken.

Park-miljön består av böljande ramper. Park-miljön blir uppdelad i en större och en mindre del. Den stora har höjder på mellan  1,3 och 2,3 meter medan den mindre får höjder på 1,1 till 1,5 meter.

Skateboardparken ska stå klar under 2022.

Lidköpings Skateboardförening är en ideell idrottsförening. Föreningens uppgift är att främja skateboardåkning.

Skateboardåkning är en idrott inom Riksidrottsförbundet och en OS-sport. Skateboard är alltså en del av idrottsrörelsen i Sverige.

Lidköpings Skateboardförening med sin nya anläggning ett helt nytt inslag i Lidköping.

– Vi ska bygga en föreningsägd idrottsanläggning för skateboardåkning, säger Tobias Åberg som är en av drivkrafterna i föreningen. I skateboardparken ska alla känna sig välkomna att åka skateboard tillsammans för att ha roligt och att må bra.

Skateboardparken ska vara tillräckligt bra för att kunna arrangera SM-tävlingar samtidigt som den ska vara inbjudande och utvecklande för nybörjaren.

– Vi har drivit frågan om en skateboardpark helt själva. Genom hårt arbete och otaliga möten har vi ordnat finansiering, tecknat arrendeavtal på mark, ansökt om bygglov, tagit fram designat, tecknat avtal med entreprenör m m.

– I skateboardparken kommer vi fokusera på föreningens kärnverksamhet och hoppas locka många nya skateboardåkare. Vi önskar utvecklas som förening i egen takt och växa i medlemsantal. Ett mål är att kunna erbjuda gratis skateboardåkning för alla.

I föreningens nya skateboardpark kommer endast skateboardåkning vara tillåtet. Skateboardparken är inte en allmän lekplats utan en föreningsägd idrottsanläggning. Vi kommer presentera tydliga regler för skateboardparken innan vi öppnar under 2022.

 

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nisse
Gäst
Nisse
6 October, 2021 03:01

Fasen vad kul!