Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Ursäkta röran)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Ursäkta röran

Publicerad Friday, 08 October 2021, 13:15 av Björn Smitterberg

Det här blev lite fel. En fel version kom att publiceras tidigare. Så är det när en utsliten hjärna med  två grå cell kvar ska arbeta – och vägrar samarbeta.

Började med att skriva veckans kåseri, men blev avbruten. Och då…

Låt mig börja med Lars Vilks, konstnären som omkom. Tragiskt.
Men redaktören undrar hur det kommer  sig att två poliser och en skottsäker polisbil avsätts för att transportera honom samtidigt som skrämda kvinnor ber om skydd mot våldsamma män blir helt utan stöd.

Regeringen kommer nu med  ett av sina vettigaste förslag på länge – katter ska i större utsträckning än hittills jämställas med hundar.
applåd från redaktören som tycker det är alldeles för många som har katt utan att ta hand om den ordentligt, och alldeles för många herrelösa katter som strövar omkring. Katter har rätt att få god omsorg, gott vatten och god  mat. Det blir dessutom svårare att importera katter.

Det här med miljö och klimat är tydligen svårt. Alltför många säger att bara jag får hålla på med mitt så kan andra få vara hållbara.
Nu gäller det en ny verksamhet på Motorarenan i Lidköping. Det är en klubb i Vara som vill ha träningar och tävlingar i en tävlingsform som för redaktören verkar vara korkad. Oavsett bränsle och oavsett däck.
Kommunen har gjort en utredning och kan komma att tillåta detta – men “utredningen” är som vanligt när det  gäller sådana här saker närmast en partsinlaga. Bullret kan begränsas, men när det gäller andra utsläpp, rök och gaser så hänvisa man till sportens hemsidor.
Det var faktiskt precis på samma sätt när motorarenan kom till –  redaktören skrev om det då och fick rejäl utskällning av tjänstemän på kommunen (inte av motorintresserade). Redaktören föreslog heller  inte  då ett förbud, men en rejäl utredning  kunde väl  vara på sin  plats.
Nu verkar det som att  det är större krav på en mjölkbonde som vill utöka sin produktion än det är för en rykande hobby.

Någon gång kan väl även Lidköpings kommun leva upp till att vara miljökommun?
För övrigt  borde Lidköping med alla sina lövträd göra en koldioxidbudget. Den kanske blir riktigt trevlig.

Redaktörens förslag mottogs inte väl.
Från oppositionens ledande personer i Lidköping sägs  ofta att kommunledningen inte lyssnar på företagare. Detta  fick redaktören uppleva i veckan. Redaktören är ju företagare och lämnade ett förslag som man skrattade åt.
Bakgrunden är att det verkar som skadedjuren i Lidköping blir ett allvarligare problem. Redaktören föreslog att kommunen skulle skaffa fågelskrämmor.

Veckans minnesbild:

seventies_131008

Födelsedagskalas på Stenportskolan. Klicka – ett precisåtta år gammalt reportage.

vad har jag glömt nu då?

Visst ja- Tack för tips om utrotande av bananflugor.

och

God helg. 

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anders
Gäst
Anders
8 October, 2021 03:01

Det är väl Sverige i ett nötskal, det är viktigare att registrera hönor och katter än att veta vem och vilka som söker skydd och bidrag i Sverige, med tanke på alla de som svartskiver sig på målvaktsadresser för att kunna ha flera identiteter för mer bidrag.

örnvik
Gäst
örnvik
8 October, 2021 05:12

Bra rutet

Börje
Gäst
Börje
8 October, 2021 07:44

Läs Kristian Wedels text i GP om yttrandefrihet så förstår ni varför … det är om den gången när Vilks åt schnitzel på Kometen … kan vara det bästa och mest klargörande jag har läst … yttrandefriheten måste få kosta hur mycket som helst … trevlig helg !