Gå direkt till Nyheten (Lidköping får anmärkning av skolinspektionen
Elev var frånvarande hel termin)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping får anmärkning av skolinspektionen
Elev var frånvarande hel termin

Publicerad Tuesday, 12 October 2021, 16:17 av Björn Smitterberg

Trots att lärare, rektor, elevhälsovården och tjänstemän vid Barn- och skola-förvaltningen gjort en rad insatser som först i höst verkar ge resultat, får kommunen anmärkning av skolinspektionen. Det gäller  en elev i ett lågstadie som under förra hösten var borta allt oftare från skolan, och i december  inte alls var i skolan.

Det resulteras det bl a i möten med föräldrar men inget tycktes hjälpa. Eleven var inte i skolan på  hela vårterminen och inget av de utbildningsprogram som utarbetades  fick  resultat. Skolpolitikerna informerades om ärendet – men det dröjde för länge, enligt Skolinspektionen.

– Barn har absolut rätt till undervisning, slår skolinspektionen fast och skriver att skolan och förvaltningen måste göra allt den kan komma på för  att lösa problemet.

Under sommaren utarbetade skolans rektor ett nytt förslag för  att återfå eleven i skolan. Till en början med stort stöd och bara en timme om dagen. Detta lyckades  och den tiden har efter hand utökats.

Skolinspektionen skriver:

– Skolinspektionen bedömer att Lidköpings kommun, som huvudman för skolan, inte följt bestämmelserna när det gäller elevens rätt till utbildning och
särskilt stöd. Skolinspektionen finner att bristen mindre allvarlig mot bakgrund av att erforderliga utredningar har genomförts och den utveckling som konstaterats under inledningen av höstterminen 2021. Skolinspektionen ger därför Lidköpings kommun en  anmärkning.