Gå direkt till Nyheten (Nu avslutas ett höghöjdsarbete som många kan se)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu avslutas ett höghöjdsarbete som många kan se

Publicerad Tuesday, 26 October 2021, 16:07 av Björn Smitterberg

Nu har muralmålningen på Torggatan 6 blivit i stort sett klar. I dag lät konstnären Linus Lundin pressen komma och titta – han har varit lite försiktig med förhandsvisningar över hur bilden skulle se ut. Bilden är över  100 kvadratmeter stor. Väggen  är  totalt 180.

– Man får se varje kvadratmeter som en detalj för sig – jag har gjort rutor på väggen och där har jag överfört bilden kvadratmeter för kvadratmeter, säger han. Det har också varit viktigt för att använda rätt mängd  färg i de olika nyanserna.

Linus Lundin har gjort flera muralmålningar tidigare. Och när det nu vuxit fram har det väckt uppseende. Många har ropat upp till konstnären som stått högt upp och målat under cirka en månads tid.  Bl a en person som suttit på sin balkong i det nya  bostadshuset som nyligen haft inflyttning.

– Han  har ropat till mig medan han studerat mitt arbete.

Bild från Lidköpingsnytts redaktion

Målningen har ännu inte fått något namn, och i dag var heller inte signaturen på plats än.

Muralmålningen är skapat av konstnären Linus Lundin som går under artistnamnet YASH. Verket som han har skapat till Lidköping utgår från stadens keramiska historia och avbildar en kvinna som arbetar med keramik. I verkets färgsättning har inspiration tagits från den omkringliggande miljön.

Linus Lundin är baserad i Sörmland. I sitt konstnärskap hittar han inspiration från naturen, djur och hans medmänniskor. Ljus, färg och känslor är centrala delar i verken tillsammans med konstnärens förkärlek för former och enkelhet. Normalt målar han “vanliga” tavlor i olja.

Muralmålningen är tillfällig och kommer finnas på plats i fem år. Den har tillkommit som en del av firandet Lidköping 575 år. Väggen  är privatägd och därför är bygglovet begränsat i tid. Diskussioner förs om belysning av verket – vilket även skickats in som medborgaridé.

– – – –
Bilderna är klickbara till större format

 

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
26 October, 2021 04:19

Riktigt snyggt!

kalle
Gäst
kalle
26 October, 2021 06:39

Hur mycket casheta har dom slösat på det där????