Gå direkt till Nyheten (Enhälligt – nästan – om hållbarhetsprogram)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Enhälligt – nästan – om hållbarhetsprogram

Publicerad Wednesday, 24 November 2021, 15:21 av Björn Smitterberg

Alla fullmäktiges partier – utom SD – var eniga när det i dag togs ett viktigt steg i Lidköpings kommuns miljöarbete när ett nytt Hållbarhetsprogram antogs. Det var kommunstyrelsen som tog beslutet i dag men det ska bekräftas i kommunfullmäktige om ett par veckor. Det handlar om att peka ut inriktningen för kommunens miljö- och hållbarhetsarbete fram till 2030.

– Det är ett paraplyprogram som ska gälla all verksamhet, säger Frida Nilsson, centern, som är ordförande i den grupp som lett arbetet med programmet. Det ska gälla oss alla och vi hoppas även att näringslivet tittar på det här och bidrar med sina insatser.

– Det nya programmet stärker ambitionerna, säger Frida Nilsson. Samtidigt avvecklar vi det gamla miljöprogrammet – allt har bakats in i det nya tillsammans med hållbarhetsfrågor och social hållbarhet. Dessutom finns de nationella och regionala miljömålen med.

– Det är verkligen ett bra arbete, säger Claes-Göran Borg, Vänsterpartiet. Vi har alla medverkat och avsikten är att det skall vara målsättningar över flera mandatperioder.

Inga pengar är anslagna. Investeringsbehov och kostnader ska inarbetas i nämndernas budgetar efter hand.

Sverigedemokraternas Roberth Andersson yrkade på återremiss för att punkter som enligt honom inte är nåbara ska tas bort.