Gå direkt till Nyheten (Allt fler smittade av covid)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Allt fler smittade av covid

Publicerad Wednesday, 01 December 2021, 14:04 av - Inskickat material

Antalet patienter som behöver sjukhusvård till följd av covid-19 ökar i Västra Götalandsregionen. På onsdagsmorgonen var 63 personer inneliggande varav nio vårdas på IVA. Även smittspridningen ökar och vecka 47 bekräftades 1670 nya fall.
De senaste veckorna har antalet inneliggande patienter med covid-19 legat relativt stabilt, trots en ökad smittspridning. Men den här veckan syns en ökning även på sjukhusen.

I dag, 1 december, klockan 10 vårdades 63 personer på sjukhus vara nio på IVA. Motsvarande siffror föregående vecka var 45 personer varav två på IVA.

– Vi har trots veckor med ökad smittspridning inte märkt av ett ökat tryck på vården. Men nu är det en ganska rejäl ökning, vilket är en oroande utveckling, säger tf. hälso- och sjukvårdsdirektör Jan Kilhamn.

Även smittspridningen av covid-19 ökar. Vecka 47 bekräftades 1 670 nya fall, vilket är en ökning med 54 procent jämfört med veckan innan.

– Vi ser en ökning av antalet fall i alla åldersgrupper, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
John Doe
Gäst
John Doe
1 December, 2021 09:11

Eller är det förkylning/influensasäsong…
Har världen fått hjärnsläpp… eller är den i en förtrollning som gör att all vett och reson plötsligt försvunnit?

Nisse
Gäst
Nisse
1 December, 2021 10:28
Svarar  John Doe

Har du uppgifter på att sjukvården inte längre klarar av att se skillnad på influensa och Covid? Eller har du drabbats av din egen diagnos?