Gå direkt till Nyheten (Hot mot misstänkt i Grästorpsfall får Polisen att öka bevakning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hot mot misstänkt i Grästorpsfall får Polisen att öka bevakning

Publicerad Wednesday, 23 February 2022, 12:31 av Redaktionen

Den man i 40-årsåldern som är häktad misstänkt för att ha med en kvinnas försvinnande i Grästorp att göra har utsatts för hot. Polisen kommer därför att kameraövervaka i Grästorp.

Polisens meddelande i sin helhet:

Tidigt på morgonen den 14 februari anmäldes en ung kvinna försvunnen i Grästorp. En stor sökinsats med polis och frivilliga inleddes i området men dessvärre utan resultat. Efter att aktuella sökområden genomsökts har sökinsatsen avslutats. Om det kommer in nya tips eller sökområden kommer sökinsatsen att återupptas.

Polisen i Skaraborg har en fortsatt hög närvaro i syfte att öka tryggheten i området och vara tillgängliga för den som skulle vilja ha kontakt med polisen. Polisen välkomnar den som har något att berätta som kan hjälpa polisen i utredningen, eller att finna den försvunna kvinnan.

En man är häktad misstänt för människorov. Åklagare i ärendet är Lars Johansson i Skövde. En särskild sammansatt polisiär utredningsgrupp har satts samman i Lidköping. I utredningen arbetar man med sedvanligt polisarbete som att följa upp tips, hålla förhör och göra tekniska analyser.

Polisen kommer att montera upp kameror i Grästorp med anledning av brott eller hot som kan riktas mot den misstänkte. Syftet är att förebygga brott.