Gå direkt till Nyheten (Hört på stan:)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan:

Publicerad Friday, 25 February 2022, 12:17 av Björn Smitterberg

När ska världen få moderna politiker?
Var finns det moderna världsledare?
Var finns moderna ledare som slutar hota, beväpna och göra alla rädda och oroliga?

Några av dagens ledare framstår som egoistiska korkskallar.
Nu krigas om Rysslands behov av Ukraina. Nästa stora steg är väl att Kina ser över sitt behov av Taiwan.
Världsledare behöver ha andra sidor än nationell kleptomani.

En del säger att det är bättre att rätta sig efter Ryssland än att ha egen bestämmanderätt. Ja, då har man valt sida. Fel sida.
För redaktören är det viktigare att vi har ett modernt starkt avskräckande försvar än att lita på att andra ska ha det åt oss.

Det var otrevliga nyheter att vakna till på torsdagsmorgonen. Ingen är bättre än någon annan i ett krig. Sanningen är oundviklig, även om den kan dröja. Men sanningen spelar så liten roll när vissa får bestämma.

Moderaterna i Lidköping var i veckan det första lokala parti som presenterade sina adepter till plats i kommunfullmäktige, samt nämnder och styrelser.
Alla kommer inte att väljas vid valet i september, men det är viktigt att ha många som är beredda att offra sin fritid för att läsa på och finna det som är bra och som är dåligt i förslagen. För det är ju inte precis statsrådslöner som betalas för jobbet. Vi är många som bör glädjas över detta demokratiska arbete. Andra partier kommer med sina listor inom kort.

I veckan kom befolkningssiffrorna. Lidköping berättade tidigt om Lidköpings utveckling.
När Lidköpingsnytt frågade efter riktigheten i statistiken i grannkommuners siffror så blev det fel, en länk pekade nämligen på en felaktig tabell. Ganska snabbt noterades att det var något fel. Och rättades. Ingen kommun i västra Skaraborg krymper som väl är.

För att vara positiv; Har ni hört att fåglarna sjunger? Inte i måndags förstås. Då var det snöstormens tjut som överröstade allt. Men nu låter det som vårsymfonier i var och varannan buske. Det är något på gång…
Den enklaste formen av motion och träning, promenader, lockar mycket nu.

/God Helg