Gå direkt till Nyheten (Häktade mannen släppt
Grästorpskvinnan kan ha förolyckats)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Häktade mannen släppt
Grästorpskvinnan kan ha förolyckats

Publicerad Monday, 14 March 2022, 21:15 av Redaktionen

Uppdaterat idag:

Polisens samlade uppgifter i utredningsarbetet kring den 25-åriga kvinnans död i Grästorp slutade i dag med att den tidigare häktade mannen har släppts.

– Han kan helt enkelt inte ha utfört brottet mot kvinnan, uppger utredningsledningen för Radio Skaraborg.

Det finns möjligheter att kvinnan inte utsatts för brott, utan att hon fallit i vattnet genom olyckshändelse.

15 mars: Polisens kommer med pressmeddelande som återges i sin helhet.

Den 14 februari försvann en 24-årig kvinna och den 18 februari häktades en man misstänkt för människorov. Mannen släpptes i eftermiddags och är nu helt avförd från utredningen.

– Vi har hela tiden jobbat med olika teorier eftersom det inte varit självklart att den misstänkte varit gärningsman, säger Niklas Lindström, polisens utredningsledare. Den sammantagna bilden som vuxit fram är att mannen inte haft någon möjlighet att beröva kvinnan livet och att han därför ska försättas på fri fot. Det finns inte några kvarvarande misstankar mot honom.

Under förundersökningen har den tidigare häktade personens rörelser och uppgifter kontrollerats mot bakgrund av bl.a. övervakningskameror.

– Denna undersökning visar, ihop med andra undersökningar, att det helt enkelt inte funnits tid att utföra gärningen att beröva kvinnan livet, säger förundersökningsledare Lars Johansson.

Utredningen fortsätter nu med ytterligare undersökningar och polis och åklagare väntar på att obduktionen ska bli helt klar.