Gå direkt till Nyheten (“Tango” blir “Vklass” för elever och föräldrar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

“Tango” blir “Vklass” för elever och föräldrar

Publicerad Wednesday, 16 March 2022, 14:43 av - Inskickat material

Lidköpings kommun har nu beslutat byta datorprogrammet “Tango” till ett nytt.
Det kräver att användarna byter sitt program före augusti – närmare info kommer till användarna.

I ett pressmeddelande skriver Lidköpings kommun bl a:

Har du barn och ungdomar i åldern 1-16 år så känner du säkert till kommunens lärplattform Tango. Nu har kommunen upphandlat ny lärplattform, den nya plattformen heter Vklass och kommer i augusti 2022 att ersätta Tango/Pingpong.

En viktig del i arbetet har varit att samla så mycket som möjligt av de dagliga kontakterna som vårdnadshavare har via en app eller en ingång. Ett exempel är att sjukanmälan för barn i skolan kommer att ske i samma app som för barn i förskolan och på fritidshem.

“Vi har tagit till oss av de synpunkter som kommit in under åren och försökt förbättra funktioner och användarvänlighet vid upphandling av den nya lärplattformen”, säger Camilla Börjesson Jansson, kvalitets- och utvecklingschef.

Bytet från en plattform till en annan innebär att användare behöver ladda ner en ny app för att exempelvis kunna lägga in omsorgsschema för förskola och fritidshem och anmäla frånvaro från augusti månad.

“Vår förhoppning är att de flesta funktioner i den nya plattformen ska upplevas enklare för både vårdnadshavare, personal och elever”, berättar Jonny Palmkvist, förvaltningschef Barn & Skola.

Funktioner av mer sällankaraktär som ansökan och uppsägning av plats, skolvalsansökan och liknande kommer att finnas i annan digital lösning.

I maj och juni kommer vårdnadshavare att få all information de behöver via nuvarande plattform Tango/PingPong och direkt information till sig från förskolor och skolor/fritidshem.