Gå direkt till Nyheten (Nytt badhus i Götene kan kosta 130 miljoner kronor)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt badhus i Götene kan kosta 130 miljoner kronor

Publicerad Thursday, 07 April 2022, 10:33 av Redaktionen

Nu har konsultföretaget We Group levererat en förstudie till nytt badhus i Götene. Det gamla  har stängts av kvalitetsskäl.

Det konstateras att det kan bli billigare att  reparera det gamla, men det dyker  lätt  upp oväntade kostnader. Reparation bedöms kosta mellan 102 och 161 miljoner kronor, och skulle ge badhus de närmaste 20 åren.
Reparation begränsar också möjligheterna i viss  mån. Driften beräknas till 16,8 miljoner kronor årligen.

Att bygga nytt kan kosta mellan 113 och 130 miljoner kronor. Det öppnar för nya bassänger och andra möjligheter. Detta   alternativ ger den lägsta driftskostnaden, 11,1 miljoner kronor per år. Avskrivningstiden för detta  är 33 år.

Det finns också möjlighet att bygga ett konceptbadhus – ett badhus som innehåller allt det normala  men som  inte är unikt utan bara  anpassat till byggplatsen. Sådana satsningar är ovanliga i Sverige. Det skulle vara  mindre  miljövänliga än de båda andra alternativen. Det skulle kosta mellan 101 och 120 miljoner kronor och skrivas av på  25 år. Årlig drift beräknas till 11,3 miljoner kronor.

I kväll möts politiker för att  få informationen, men beslut väntas inte nu.

 

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Håkan
Gäst
Håkan
7 April, 2022 05:35

Är det en ankdamm?

Axel
Gäst
Axel
16 April, 2022 05:41

Med Alliansen++ vid styret lär det inte bli något nytt badhus.