Gå direkt till Nyheten (Film och samtal: In i dimman)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Film och samtal: In i dimman

Publicerad Sunday, 17 April 2022, 07:10 av Redaktionen

Malmöregissören Maciej Kalymons långfilmsdebut In i dimman, som hade premiär på Göteborgs filmfestival förra året, presenteras med ett publikt samtal mellan Luftslottets Jonas Liveröd och regissören i samband med visning av den uppmärksammade filmen.

In i dimman är en unik skildring av Malmös ensamma skuggfigurer. Du känner igen dem från periferierna av ditt synfält. De som håller de enarmade banditerna igång på kvarterskrogen, de som står i kö till Systembolaget en förmiddag mitt i veckan och de som dricker för att mala de vassa kanterna av sin vardag i väntan på att mörkret ska lätta. Vi möter städerskan som slitit ut både sin kropp och sina drömmar, vännerna på krogen som köpslår om nästa runda och mannen som, likt en fallen hjälte, ramlar fram längs Malmös gator. I Maciej Kalymons poetiska hybridfilm In i dimman blandas den mest diskbänksrealistiska dokumentär med hypnotiska feberdrömmar och skapar en storslagenhet som sällan unnas dem som befinner sig på botten. ”In i dimman” kan vara väldigt rolig. Men den vågar också visa sig svag, trasig och sorgsen. Du behöver inte ha guldbyxor för att göra en fantastisk film. Det är ”In i dimman” ett bra exempel på.” – Oscar Westerholm, Sydsvenskan “En storslagen, poetisk ecce homo.” – Charlotte Wiberg, FLM Presenteras av Luftslottet och Lidköpings Folkets Hus i samarbete.
Onsdag 20 april kl. 18